49

Топъл есенен обяд: Леща по оригинална унгарска РЕЦЕПТА

С настъпването на есента все повече се завъртаме в кухнята, за да си приготвим някоя топла вкусонотия, която да стопли тялото ни. Опитайте тази страхотна леща по оригинална унгарска рецепта.

Продукти:

2 с.л. зехтин

2 бр. лук кромид стар

3 ск. чесън стар

3 бр. моркови

2 стр. целина

3.50 ч.ч. домати консерва

1.50 ч.ч. леща

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. черен пипер млян

150 мл. вино бяло

2 бр. дафинов лист

7 ч.ч. бульон зеленчуков

1/2 вр. магданоз пресен

1/2 ч.л. червен пипер

1/2 ч.ч. пармезан

400 гр. наденица

Начин на приготвяне:

1. В голяма тенджера загрейте зехтина и запържете в него лука за около 5 минути. Поле добавете морковите, целината, червения пипер, наденицата и чесъна на прах, пише actualno.com. Оставете да се готви 10 минути.

2. После прибавете доматите, бульона, измитата леща, дафиновите листа, сол и пипер. Разбъркайте добре и прибавете виното. оставете да заври.

3. Намалете котлона и гответе около час на ниска температура. При сервиране поръсете с пармезан.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?