Следвайте ни

Топ вечеря: Безмесни кюфтета с вкусен доматен сос РЕЦЕПТА

viber icon

Необходими продукти:

5 яйца

180 г кашкавал

1 връзка магданоз

150 г сухари

1/2 ч. л. чубрица

сол на вкус

олио за пържене

За доматения сос:

400 г пасирани домати (от консерва)

2 скилидки чесън

2 с. л. олио

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват и към тях се прибавят смлените сухари, настърганият кашкавал, чубрицата и накълцаният магданоз. Посолява се и се разбърква. От сместа с ръце се оформят кюфтета и се пържат в силно загрято олио, след което се отцеждат от излишната мазнина върху кухненска хартия.

Сосът се приготвя, като чесънът се наситнява и се запържва в олиото. Сипват се доматите и се подправя със сол и черен пипер на вкус. Ако има нужда, се добавя малко захар и се готви около 15 минути на слаб огън. Кюфтетата се поднасят със соса.

Допълнителен съвет: Как да си направите домашни сухари

Необходими продукти за 2 тави:

1 хляб „Добруджа“ (стар)

Начин на приготвяне: Хлябът се нарязва на филии с дебелина от 1 см и всяка филия се реже на четири парчета. Парчетата хляб се подреждат в тави, слагат се в загрята на 80 градуса фурна без вентилатор и се оставят да се сушат, докато станат златисти – около 2 часа и 30 минути.

Добре е фурната периодично да се отваря, за да излезе образувалата се пара, която допълнително може да овлажни сухарите, пише bonapeti.bg

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?