3906

Топ РЕЦЕПТА: Пържен патладжан по гръцки с една тайна съставка

Гръцката кухня у дома: разкриваме ви тайната на хрупкавия пържен патладжан!

Насладете се на вкуса и сервирайте патладжаните с млечен сос с копър и чесън, за да ви е още по-вкусно. 

Тази рецепта за пържен патладжан по гръцки е чудесна и се приготвя много лесно. Тайната на добрия вкус е в панировката, която съдържа и бира. 

Ето какви стъпки да следвате.

Необходими продукти:

2 патладжана
350 мл. бира
220 г брашно
сол
черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Първа стъпка от рецептата е да измиете добре патладжаните и да ги нарежете на кръгчета. Слагат се в гевгир и се посоляват много добре. Трябва да престоят така поне половин час, а след това да се изплакнат и отцедят от излишната вода.

Пригответе сместа за панировката, като към бирата добавите пресятото брашно, при непрекъснато бъркане. Овкусява се със сол и черен пипер и се оставя в хладилник за 30 минути.

Овалвате парчетата патладжан в панировката и пържите в сгорещена мазнина от двете страни за около 1-2 минути до златист загар. След това изпърженият патладжан се оставя да се отцеди от излишната мазнина върху кухненска хартия, пише actualno.com.

Приятен апетит!

Анкета

Как оценявате представянето на България на Олимпиадата в Париж?