Топ РЕЦЕПТА: Пържен патладжан по гръцки с една тайна съставка
- 19:15, 17.08.2024
- 20:14, 17.08.2024
- 2432
- 0
Гръцката кухня у дома: разкриваме ви тайната на хрупкавия пържен патладжан!
Насладете се на вкуса и сервирайте патладжаните с млечен сос с копър и чесън, за да ви е още по-вкусно.
Тази рецепта за пържен патладжан по гръцки е чудесна и се приготвя много лесно. Тайната на добрия вкус е в панировката, която съдържа и бира.
Ето какви стъпки да следвате.
Необходими продукти:
2 патладжана
350 мл. бира
220 г брашно
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Първа стъпка от рецептата е да измиете добре патладжаните и да ги нарежете на кръгчета. Слагат се в гевгир и се посоляват много добре. Трябва да престоят така поне половин час, а след това да се изплакнат и отцедят от излишната вода.
Пригответе сместа за панировката, като към бирата добавите пресятото брашно, при непрекъснато бъркане. Овкусява се със сол и черен пипер и се оставя в хладилник за 30 минути.
Овалвате парчетата патладжан в панировката и пържите в сгорещена мазнина от двете страни за около 1-2 минути до златист загар. След това изпърженият патладжан се оставя да се отцеди от излишната мазнина върху кухненска хартия, пише actualno.com.
Приятен апетит!