3906

Топ РЕЦЕПТА: Най-крехкото пиле с бира - кулинарен шедьовър за всеки повод

Кулинарен хит: Пиле с бира, което ще накара всички да поискат допълнително

 

Необходими продукти:

1 пиле, 150 г краве масло, 3-4 стръка мащерка, 1/3 връзка див лук, кората от 1 лимон, 500 мл бира, сол и черен пипер на вкус.

 

Начин на приготвяне:

 

Пилето се измива и се подсушава. Кожата се отделя от месото с пръсти. 100 г от маслото (оставено на стайна температура), се разбърква с наситнения див лук, мащерката и настърганата кора от лимона.

Между кожата на пилето и месото се намазва от маслената смес. Пилето се слага в тава със скара, облива се с половината от бирата и се овкусява със сол и черен пипер, пише struma.bg.

Покрива се с алуминиево фолио и се пече в загрята на 150 градуса фурна без вентилатор за 1 час и 30 минути. 

На всеки 15-20 минути се отвива и се маже с останалите масло и бира, предварително смесени. Сосът от печенето се сервира в купичка с пилето.

Анкета

Ще имаме ли редовно правителство или пак отиваме на предсрочни избори?