3906

Топ РЕЦЕПТА: Как да приготвите най-вкусния постен гювеч – тайната е тук

Най-вкусният постен гювеч за цялото семейство – рецептата, която ще ви покори!

И той, както всяко друго ястие, си има своите тънкости и специфики и ако не ги знаете, рискувате да се провалите в кухнята. Днес ще споделим с вас какви подправки задължително да добавяте към ястието, ако искате вкусът му да е завършен.

Как се приготвя най-вкусният постен гювеч?

Ето го списъка с продукти, които трябва да имате пред себе си:

2 ч.ч. ориз
3 глави лук
3 домата
3 моркова
2 зелени чушки
2 червени чушки
1/2 к.ч. маслини
2 с.л. олио
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чубрица
черен пипер
сол
магданоз
4 ч.ч. вода


Начин на приготвяне:

Започнете със задушаването на лука, който предварително сте почистили и нарязали на средно големи парчета. Когато започне да омеква, добавете морковите, нарязани на кубчета. След това поръсете с червения пипер. Добавете ¼ от водата и оставете ястието да се готви на умерен огън до пълното омекване на морковите.

Преминете към рязането на чушките и рендосването на доматите. Добавете и тях към съда, в който сте задушили морковите и лука. Добавете и ориза. Щом поеме цялата течност, прехвърлете ястието в подходящ глинен съд, пише actualno.com.

Излейте останалата течност и овкусете с подправките от списъка.

Тук е важно да подчертаем, че гювечът се слага в студена фурна и се пече на умерени градуси. Колкото по-продължително време се готви, толкова по-вкусно ще е ястието.

Щом е почти готово, се добавят маслините и се запича за кратко. Преди сервиране, се поръсва обилно с нарязан на ситно магданоз.

Този постен гювеч е толкова вкусен, че ще ви се иска редовно да го приготвяте.

Добър апетит!

Анкета

Кой е най-големият проблем на българското училище?