Следвайте ни

Топ РЕЦЕПТА: Домашни мини еклери с крем и шоколадова глазура

viber icon

Необходими продукти:

за тестото:

1/2 ч.ч. олио

1 ч.ч. вода

1 щипка сол

1 ч.ч. брашно

4 яйца

за крема:

1 л. прясно мляко

2 яйца

3 с.л. брашно

1 ч.ч. захар

Начин на приготвяне:

Смесете олиото, водата и солта в тенджера и след като сместа кипне, добавете на порции брашното при непрекъснато бъркане.

Тестото е готово, когато започне да се отлепя от стените и дъното на съда, пише gotvach.bg. Снемете и след като изстине, добавете яйцата едно по едно - бъркайте хубаво след всяко.

Застелете тава с хартия за печене и слагайте отгоре по лъжица от тестото на разстояние едно от друго. Може и да оформите тестото с ръце на топчета за по-хубав вид.

Изпечете еклерчетата в загряна до 200 градуса фурна (около половин час). Не отваряйте фурната по време на печенето, а след като са готови, открехнете съвсем леко и оставете така да изстинат.

Приготвяне на крема:

Кипнете млякото в съд на котлона, а през това време разбийте яйцата със захарта и брашното. Добавете в прясното мляко при непрекъснато разбиване. Бъркайте, докато се получи гладък крем.

Срежете леко вече изстиналите еклери и напълнете с крема. Потопете ги в разтопен предварително шоколад или направете украса с шоколадова глазура.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?