Следвайте ни

Топ идея за обяд: Кюфтета по тайландски РЕЦЕПТА

viber icon

Повечето от вас вероятно обичат да похапват кюфтета. Те могат да бъдат печени, приготвени на грил или сварени, пише вести.бг. 

Ако искате да опитате обаче нещо ново - вижте как да си приготвите кюфтета по тайландски. 

 

Необходими продукти:

  • 500 г свинска кайма
  • 1 червена люта чушка
  • 2 скилидки чесън
  • 2 стръка пресен лук
  • 1 малка връзка кориандър
  • 1 с. л. олио
  • 400 мл консерва кокосово мляко
  • 200 г броколини
  • 250 г сладък грах
  • 1 с. л. соев сос
  • 2 ч. л. рибен сос
  • сол и черен пипер

Как да ги приготвите:

В купа сложете каймата и я овкусете със сол и черен пипер. Омесете. Оформете 12-16 кръгли кюфтенца.

В блендер сложете обелените скилидки чесън, лютата чушка без дръжката, само стръковете кориандър и зелената част на стръковете пресен лук. Добавете малко вода и смелете до получаването на гладка паста.

В тиган загрейте 1/2 с. л. олио. Изпържете кюфтенцата до златистокафяво, от всички страни. Извадете ги в чиния.

Сипете останалото олио в тигана и запържете зелената паста за 2-3 минути, докато започне да изпуска ароматите си. Добавете кокосовото мляко и оставете да заври.

Върнете кюфтенцата в соса заедно с предварително почистените броколини и сладък грах. Добавете соевия и рибния сос. Гответе 3-4 минути, докато зеленчуците омекнат.

Сервирайте кюфтенцата по тайландски, поръсени с листа кориандър и кръгчета пресен лук.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай