49
Следвайте ни

Тиквеник с готови кори, орехи и канела

viber icon


Необходими продукти:


брашно - 2.5 ч.ч.
сода за 
хляб - 1 ч. л.
сол - 1 ч. л.
олио - 3 с. л.
оцет - 1 с. л.
кори за баница - 1 пакет
тиква - 1 кг
орехи - 200 г
олио - 1 ч.ч.
захар - 250 г
канела - 1 ч.л.
прах ванилия -1 пакетче
пудра захар за поръсване по желание


Начин на приготвяне:


Тиквата на почиства от семките, обелва се и се нарязва на парчета. Настъргва се на едро ренде. В дълбок и широк тиган в половината олио се задушава тиквата, като се бърка периодично, докато омекне.

Отстранява се от огъня и се добавя захарта, канелата, ванилиите и едро счуканите орехови ядки. Взимат се по две кори за баница и се намазват с олио. Слага се от плънката върху корите и се навиват. Прехвърлят се в предварително намаслена тавичка. Тиквеникът се пече в предварително загрята на 170-180 градуса фурна за 40-45 минути, докато се позачерви. След като се извади от фурната, се напръсква с малко студена вода и се завива с кърпа.


При поднасяне може да се поръси с пудра захар.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?