1553
Следвайте ни

Тази ПАСТА с кладница и прошуто ще ви разтопи

viber icon

Поканете тази вечер Италия на трапезата си с тази разкошна паста, която се топи в устата.

Необходими Продукти
паста - 500 г едра (напр. макарони, тортигони, папарделе)
сол - 2 щипки
зехтин - 1 - 2 с.л.
Сос за пастата
прошуто - 6 - 8 дълги, тънки слайса
кладница - 100 г
лук - 1/2 глава, кромид
сметана - 450 г готварска
грана падано - 100 г
зехтин - 4 - 5 с.л.
сол - на вкус
черен пипер - 2 щипки

Начин на приготвяне
Много вкусна и уханна паста с кладница и прошуто!

Започнете от соса за пастата, като накълцате на много ситно лука и го сложите да се пържи в зехтина (в дълбок тиган).

През това време си почистете и накълцайте също на дребно гъбките кладница и когато лука омекне ги сложете и тях в мазнината при него.

Запържете за 3 минутки, а ако забележите, че лукът става по-тъмно златист, намалете огъня.

Нарежете прошутото на парченца (заделете два слайса от него за гарниране при сервиране) и също прибавете в тигана за кратко, за да си пусне аромата.

Паралелно с това сложете пастата да се вари в обилно количество вода с малко сол и зехтин за времето, указано на пакета.

Сипете сметаната, сол и пипер при лука, гъбите и прошутото и оставете соса да си къкри на слаб/умерен огън.

Ако ползвате по-лека и течна сметана, можете да сгъстите соса и с две-три лъжици крема сирене, получава се страхотно.

Нарежете на дребно или настържете половината от твърдото, ароматно сирене Грана Падано. Сложете го в соса и бъркайте.

Когато пастата е сварена, я прехвърлете в тигана при богатия сос с малко от водата от варенето.

Увеличете огъня, за да се сгъсти сосът по-бързо и стане кремообразен (нишестето във водата от варенето помага за това).

Сервирайте вкусната паста с поръска от останалото Грана Падано на едри люспи у големи късове прошуто, пише gotvach.bg.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?