1939
Следвайте ни

Тайната съставка: Как да си направим домашно малиново вино

viber icon

Малиновото вино е леко, вкусно и приятна напитка, която се услажда дори на хората, които не обичат алкохол. За да блеснете сред близките и приятелите си ви разкриваме чудна рецепта за домашно малиново вино

Няколко трика за приготвяне на домашно малиново вино

Преди обаче да пристъпим към рецептата, ще споменем и няколко трика за приготвянето. Важно е да ги приложите, за да получите качествен продукт:
·        Не използвайте изгнили малини или пък леко смачкани. Много хора го правят с идеята, че така или иначе ще ги намачкат, но ако малините не са хубави, то и виното няма да е хубаво.

·        При приготвянето на вино малините не се мият. По повърхността на плодовете има бактерии, които са отговорни за ферментацията. Ако правите вино от изпити плодове, то ще е нужна добавка за ферментация.

·        Малиновото вино трябва да има сладък вкус, а не прекалено кисел. След като пресовате плодовете, то добавяте вода и захар, така че да намалите киселината. Захарта се добавя на няколко етапа – преди и по време на ферментация, пише actualno.com.

Време е да пристъпим към рецептата за приготвяне. Ето и необходимите продукти:

·        1 кг малини

·        500 гр захар

·        1 литър вода

Начин на приготвяне:

·        Вземете един килограм здрави малини, без да ги измивате. Намачкайте ги в трилитров буркан.

·        Налейте водата в подходящ съд и я оставете да кипне.

·        Добавете захарта и оставете да ври, докато се получи сироп.

·        Свалете от котлона и оставате да изстине на стайна температура.

·        Налейте сиропа при малините и затегнете с капачката.

·        След 5 дни махнете утайката и оставете да престои за още 2-3 дни.

·        Ако пак има утайка, премахнете я и оставете да ферментира.

·        След 20-30 дни оставете виното да се избистри и прецедете през марля.

·        Прехвърлете в подходящи стъклени бутилки и оставете на студено.

След като приключите приложете тези съвети за съхранение, за да имате винаги под ръка страхотно вино, с което да зарадвате гостите си:

·        Съхранявайте виното на прохладно и тъмно място.

·        Напълнете виното до горе, така че да не допускате въздух, който ще развали виното.

·        Бутилките трябва да се съхраняват в легнало положение, така че тапата да се мокри.

·        Виното е готово за около 2-3 месеца. След този период е добре да го консумирате до 1 година.

Няма нищо по-хубаво от домашното вино. Едно време бабите и дядовците ни са знаели как да го приготвят, а също така домашното винаги има свой специфичен вкус, който се помни винаги.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?