Следвайте ни

Тайната падна: Най-хубавият хляб е от тесто с водка

viber icon

Всяка домакиня иска да омеси хубаво тесто, което след това така да бухне, че да препълни тавата. Мисията е възможна!

Има обаче една тънкост, която трябва да се спази - добавя се малко водка.

Дългогодишната тайна на не една и две домакини е добавянето на малко количество водка към тестото. По този начин то става на мехурчета при печенето и може да го съхранявате в продължение на няколко дни, за разлика от останалите, които трябва да използвате веднага.

Що се отнася до миризмата на алкохол – то това изобщо не трябва да ви притеснява. Тя ще се изпари при печенето. 

За приготвянето на килограм тесто се добавя не повече от 1 с.л. водка. Минималното количество, което трябва да добавите, е 1 ч.л., а максималното – 1 с.л.

Другата тънкост, която е добре да спазите, е всички продукти, необходими за замесване на тестото, да са със стайна температура.

Когато започнете да го замесвате, добавете водката към останалите течни съставки, разбъркайте добре и едва след това ги изсипете в брашното.

Оставете готовото тесто да отпочине под кърпа поне два часа. Използвайте този трик за всички печива и ще останете много доволни от резултата.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?