49

Тайната на най-вкусната пица: Затворена Маргарита по ОРИГИНАЛНА италианска рецепта

Пицата е една от най-харесваните храна по цял свят, но за приготвянето на това изкушение си има тайни. Ето какво разкрива тази оригинална италианска рецепта за пица Маргарита, която ще ви накара да си оближете пръстите.

Необходими продукти:

вода - 150 мл (хладка)

мая - 15 г прясна

сол - 1 щипка

захар - 1 щипка

зехтин - 2 с.л.

брашно - около 300 г

доматен сос - около 1 ч.ч.

моцарела - 200 - 300 г рендосана

пармезан - 2 с.л.на прах

босилек - сух и пресен

Начин на приготвяне:

1. Начупете маята в 50 мл от водата.

2. Добавете захарта и разбъркайте.

3. Покрийте и оставете маята да се активира.

4. В брашното направете кладенче и изсипете водата и зехтина.

5. Прибавете активиралата се мая и солта.

6. Омесете меко нелепнещо тесто, пише sofialive.bg.

7. Поставете го в набрашнена купа и покрийте със стреч фолио.

8. Оставете тестото да удвои обема си.

9. Върху набрашнен плот разточете втасалото тесто на голям правоъгълник.

10. Разрежете го на 5-6 широки ленти по дължина.

11. Върху набрашнен плот разточете една лента на много тънък правоъгълник.

12. В края на правоъгълника върху дългата страна сложете рендосана моцарела.

13. Навийте на стегнато рулце.

14. Навийте на охлюв и поставете в намазнена тава.

15. Така процедирайте и с останалите ленти. Намажете пицата обилно с доматен сос.

16. Поръсете със сух босилек, пармезан и няколко капки зехтин.

17. Изпечете пицата в загрята фурна на 180 градуса около 30-35 минути.

18. Гарнирайте с пресен босилек.

Приятен апетит!

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?