Следвайте ни

Тайната е разкрита! Как да режем лук без сълзи

viber icon

Метод 1: Студено

Може би сте забелязали, че лукът се реже много по-лесно, ако преди това е престоял в хладилника. Има и причина за това. Студеният зеленчук отделя много по-малко токсични изпарения при нарязване.

Достатъчно е да го държите в хладилника за 15-20 минути. Също така е добре да охладите и ножа за всеки случай по време на процеса на рязане.

Метод 2: Вятър

Препоръчително е да режете лук с включен вентилатор, под климатик или включен абсорбатор. По този начин токсичните изпарения се разпръскват или частично биват всмукани от вентилационната система. Така очите ви няма да сълзят толкова.

Метод 3: Наточен нож

Това естествено е много важен компонент от рязането на лук без сълзи. Колкото по-добре е наточен един нож, то толкова по-малко щети нанася на клетките на лука при рязане. Следователно видът на инструмента също има значение – назъбеният нож няма да работи във ваша полза, напротив – само ще влоши ситуацията.

Метод 4: скорост

Колкото по-бързо режете лука, толкова по-малко токсични изпарения ще достигнат до очите ви. И, да, тази техника работи, но ви трябва практика. /jenata.blitz.bg

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай