Следвайте ни

Така се приготвят най-сочните пържоли РЕЦЕПТА

viber icon

Необходими продукти за 3 порции:

Свински пържоли 3 бр. (вие избирате с кости или без кост)
Чесън 2-3 скилидки
Пилешки бульон 1 чаша
Масло - 40-50 гр.
сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Посолете и сложете черен пипер от двете страни на месцето. Не е необходимо да го счуквате, но ако искате го направете. 

Нарежете чесъна на ситно.

Загрейте маслото в тигана на слаб огън. В тази рецепта тиганът трябва да е достатъчно горещ, за да приготвим месото перфектно, без да загаря.

Поставете пържолите в нагорещения тиган и запържете до златисто кафяво - отнема около 4-5 минути, след това ги запържете и от другата страна. 

Тъй като следва да задушим месцето в медено-чеснов сос, не е необходимо то да е напълно готово, когато го махнете от тигана. 

Поставете пържолите в чиния и покрийте с фолио, за да не изстинат. 

След това в тигана, където сте пържили пържолите, сложете чесъна и запържете и него за 30-40 секунди, като леко разбърквате. Основното нещо е да не го оставяте да загори, в противен случай ще нагарча. След това добавете голяма супена лъжица мед. Смесете добре чесъна с него и добавете чашата пилешки бульон. 

Разбъркайте всичко отново и сложете свинското обратно в тигана.

Оставете соса да заври и когато това стане, покрийте тигана отново с капак. Оставете така 3-4 минути, след което обърнете парчетата. 

Свинското месце ще омекне и ще стане крехко. Важно е сосът да не загаря и да не става много гъст. Ако много се сгъсти, добавете още 50 мл. бульон. 

Поставете свинското в чинии и го залейте със соса. Вървят чудесно с пресен лук./jenata.blitz.bg

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?