Свински кебап с праз и вино РЕЦЕПТА
- 17:25, 19.10.2022
- 17:26, 19.10.2022
- 789
- 0
Предлагаме ви едно традиционно българско ястие, което се приготвя от свинско, агнешко или телешко месо, кромид или праз, брашно, домати и подправки.
Много популярен е „виненият кебап“, чието име идва от факта, че при запържването на продуктите сместа се разрежда не с вода както при обикновения кебап, а с червено вино, което допълнително обогатява вкуса на ястието.
Необходими продукти:
- лук – 2 глави
- свинско месо – 800 грама
- черен пипер – 0.5 ч.л.
- червено вино – 1 ч.ч.
- праз – 2 стръка
- доматено пюре – 5 с.л.
- брашно – 1 с.л.
- червен пипер – 1 ч.л.
- дафинов лист – 1 бр.
- кимион
- ориз – 1 ч.ч. (сварен с малко масло)
- сол
Начин на приготвяне:
Наситнете праза, лука и свинското.
Загрейте олио и ги запържете до омекване. Сипете чаша топла вода и гответе докато месото е почти готово.
Прибавете брашното, виното и доматеното пюре с малко вода. Овкусете кебапа с подправки по избор. Гответе до пълна готовност на продуктите.
Поднесете с варения ориз и поръсете с малко свеж магданоз, пише ezine.bg.
Водещи новини
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни