2374

Свински кебап с праз и вино РЕЦЕПТА

Предлагаме ви едно традиционно българско ястие, което се приготвя от свинско, агнешко или телешко месо, кромид или праз, брашно, домати и подправки.

Много популярен е „виненият кебап“, чието име идва от факта, че при запържването на продуктите сместа се разрежда не с вода както при обикновения кебап, а с червено вино, което допълнително обогатява вкуса на ястието.

 

Необходими продукти:

  • лук – 2 глави
  • свинско месо – 800 грама
  • черен пипер – 0.5 ч.л.
  • червено вино – 1 ч.ч.
  • праз – 2 стръка
  • доматено пюре – 5 с.л.
  • брашно – 1 с.л.
  • червен пипер – 1 ч.л.
  • дафинов лист – 1 бр.
  • кимион
  • ориз – 1 ч.ч. (сварен с малко масло)
  • сол

 

Начин на приготвяне:

Наситнете праза, лука и свинското.

Загрейте олио и ги запържете до омекване. Сипете чаша топла вода и гответе докато месото е почти готово.

Прибавете брашното, виното и доматеното пюре с малко вода. Овкусете кебапа с подправки по избор. Гответе до пълна готовност на продуктите.

Поднесете с варения ориз и поръсете с малко свеж магданоз, пише ezine.bg.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?