Следвайте ни

Готвене в гювече - спасение за заети домакини

Гювечетата са спасение за заетите домакини. Важно е да си изберете рецепта, докато сте на работа. На път към вкъщи купете продуктите, които са ви нужни. У дома пригответе гювечетата веднага като влезете - ще ви отнеме не повече от 10 минути, и ги сложете във фурната. Докато се преоблечете и помогнете на децата с домашните, вечерята ще е готова. 

Лазаня в гювече Нужните продукти за едно гювече са 100 г шунка или салам 100 г кашкавал 100 г сирене 150 г лютеница + вода 1:1 кори за лазаня Корите за лазаня се начупват на парчета. Сиренето, кашкавалът и саламът се нарязват на кубчета. Лютеницата се разрежда с водата в съотношение 1:1. В гювечето се нареждат малко кори, върху тях се ръси салам, сирене, кашкавал и се полива със сока от лютеницата, така се редуват три пласта. Най-отгоре се настъргва кашкавал. Пече се в умерена фурна.

Гювече с картофено пюре Необходими продукти за четири гювечета са 700-800 гр. картофи, 100 гр. сирене, 150 гр. шунков салам, 7-8 бр. маслини, 1-2 с. л. лютеница, 4 яйца. Сварете картофите. Обелете ги и ги намачкайте с малко сол. Нарежете салама и маслините на парченца и ги прибавете към пюрето. Разбъркайте. Разбъркайте сиренето с лютеницата. В гювечета сипете от пюрето. После сложете от сиренето с лютеница и покрийте пак с пюре. Направете кладенче и чукнете по едно яйце. Запечете, колкото да се запече яйцето. Поръсете с червен пипер.

Ангелина Димитрова

Редактор

Ангелина Димитрова е завършила Българска филология, има магистратура по Публична администрация и специализация по Журналистика. Била е съдебен репортер и редактор в "24 часа“.   Още

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?