Супер вечеря: Кашкавалени пръчици на фурна с млечен сос РЕЦЕПТА

Необходими продукти:

300 г кашкавал

1 яйце

около 100 г  галета за овалване

червен пипер

черен пипер

чубрица

За млечния сос:

4 с.л. майонеза

4 с.л. кисело мляко

1/2 ч.л. смлени орехи

1 скилидка чесън

копър

сол

Начин на приготвяне:

Кашкавалът се нарязва на тънки дълги пръчици. Желателно е да е по-стар и корав, а ако не разполагате с такъв, може да приберете пръчиците във фризера, за да стегнат, пише gotvach.bg.

Пръчиците се потапят първо в сместа от разбитите на пяна две яйца, червения пипер, черния пипер и чубрицата, след това в галетата, пак в яйчената смес, отново в галетата и се нареждат в тавичка върху предварително намазана с олио хартия за печене.

Запичат се около десетина минути на средна решетка и включен вентилатор в предварително много добре загрята фурна на 220 градуса, а след като са готови, се изваждат веднага върху домакинска хартия, за да останат хрупкави.

За сосa киселото мляко се разбива с майонезата, пресованата скилидка чесън, счуканите орехи, сух копър и сол на вкус.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?