Супер вечеря: Кашкавалени пръчици на фурна с млечен сос РЕЦЕПТА
- 19:00, 19.08.2020
- 08:41, 21.08.2020
- 11 684
- 0
Необходими продукти:
300 г кашкавал
1 яйце
около 100 г галета за овалване
червен пипер
черен пипер
чубрица
За млечния сос:
4 с.л. майонеза
4 с.л. кисело мляко
1/2 ч.л. смлени орехи
1 скилидка чесън
копър
сол
Начин на приготвяне:
Кашкавалът се нарязва на тънки дълги пръчици. Желателно е да е по-стар и корав, а ако не разполагате с такъв, може да приберете пръчиците във фризера, за да стегнат, пише gotvach.bg.
Пръчиците се потапят първо в сместа от разбитите на пяна две яйца, червения пипер, черния пипер и чубрицата, след това в галетата, пак в яйчената смес, отново в галетата и се нареждат в тавичка върху предварително намазана с олио хартия за печене.
Запичат се около десетина минути на средна решетка и включен вентилатор в предварително много добре загрята фурна на 220 градуса, а след като са готови, се изваждат веднага върху домакинска хартия, за да останат хрупкави.
За сосa киселото мляко се разбива с майонезата, пресованата скилидка чесън, счуканите орехи, сух копър и сол на вкус.
Водещи новини
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни