Супер обяд: Сочни пълнени гъбки с шунка и кашкавал, готови за 15 минути РЕЦЕПТА
- 13:45, 22.10.2024
- 14:10, 22.10.2024
- 9501
- 0
Предлагаме ви да опитате нещо специално и здравословно с това невероятно ястие! Просто премахнете опашките на гъбите, напълнете ги с кремообразно козе сирене и ароматна шунка, след което ги запечете до златисто. Резултатът е истински кулинарен шедьовър, който ще задоволи всички сетива!
Гъбите са истински хранителни съкровища! Те не само че са един от най-добрите източници на витамин D, необходим за здравето на кожата и цялото тяло, но също така са богати на фибри, калий и витамин C. Добавянето им към диетата ви е чудесен начин да подкрепите сърдечно-съдовата система и да се радвате на множество здравословни ползи.
Необходими съставки:
10 пресни гъби
50 г пушена шунка
50 г кашкавал
зехтин
сол и подправки на вкус (риган, босилек, розмарин, черен пипер, сух магданоз)
Начин на приготвяне:
Започнете като измиете добре гъбите и отстраните опашките им, така ще създадете необходимото пространство за пълненето им.
След това продължете, като настържете кашкавала и нарежете шунката на малки парчета. Смесете тези съставки заедно и оставете настрана, за да ги използвате в следващата стъпка.
Поставете хартия за печене върху тава, която трябва да намажете с малко зехтин. Сложете гъбите в тавата и ги напълнете със сместа от кашкавал и парчета шунка. Добавете сол и любимите си подправки, пише actualno.com.
Завършете, като ги полеете отново с малко зехтин. Поставете тавата във фурната и печете на 200 градуса за около 10 минути. Поднесете гъбите с чаша бяло вино.
Добър апетит!