4232

Супер меки: Бутер кроасани със спанак и яйце РЕЦЕПТА

Най-големите и пухкави бързи кроасани

Неустоими са!

Необходими Продукти

бутертесто - 800 г.
спанак - 200 г.
яйца - 3 бр.
крема сирене - 100 г.
олио - 1 с.л.
сусам - 2 с.л.
черен пипер
сол

Начин на приготвяне

Размразете бутертесто, но го охладете. В тиган поставяме кубчетата спанак и 1 с.л. олио. Задушаваме спанака.

Посоляваме го и подправяме с черен пипер.

Яйцата чукваме с купичка и отделяме 1 жълтък за намазване на кроасаните. След изключване на котлона, оставяме спанака да изстине.

В купа смесваме крема сиренето, изстиналият спанак и яйцата.

Разбъркаме енергично.

С помощта на ролер от правоъгълно парче бутертесто по диагонал режем парчета, така че да се образуват триъгълници с еднаква големина.

Взимаме 1 триъгълник, поставяме от плънката в широкият край и навиваме на руло, да образува кроасан.

Намазваме с отделенията жълтък и поръсваме със сусам нашите кроасани.

Печем бутер кроасани с яйце и спанак в предварително загрята фурна на 190 °C за 20 минути.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?