Следвайте ни

Страхотен обяд: Тези пилешки дробчета се топят в устата

viber icon

Необходими продукти: 

1/2/ кг. пилешки дробчета
100 гр. ядки
3 скилидки чесън

2 суп. л. брашно
150 гр. заквасена сметана
1/2 ч. л. къри

100 гр. краве масло
1 ч. л. подправка за пиле
сол на вкус
копър и магданоз

Начин на приготвяне: 

Почистете черния дроб, посолете, овкусете с подправката за пилешко месо и оваляйте в брашно.

За да стане черният дроб нежен, може предварително да го накиснете в студено мляко, след като сте го нарязали на малки парченца.

За домакините, които не понасят сладката млечна нотка във вкуса на сготвения продукт, предлагаме още един начин - накиснете черния дроб в обикновена студена вода с любимите си подправки.

Чесъна смачкайте с преса и го запържете в краве масло. След минута добавете нарязаните ядки и пържете за около 3-4 минути, като не спирате да бъркате. 

Добавете брашното, смесено със сметаната. Добавете малко сол и къри и оставете на котлона, докато не започне да кипи. След това сложете и дробчетата, покрийте с капак и оставете на слаб огън за 10 минути. 

Отгоре поръсете със свежите подправки и събирайте всички около масата, пише jenata.blitz.bg.,

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?