4232

Спомен от детството: Чудната яхния на баба и дядо със свинско РЕЦЕПТА

Вкусна гозба, която ще ви върне в детските години, когато беше най-вкусно при баба и дядо

 

Необходими Продукти:

свинско месо - 1 кг гърди
зехтин - 2 с.л.
лук - 1 глава
чесън - 3 скилидки
домати - 600 г на кубчета
чушки - 2 бр. червени
червен пипер - 1 ч.л. лют
риган - 1 ч.л.
кимион - 1 к.л.
захар - 1 с.л.
сол
черен пипер
оцет - 1 с.л. ябълков
бульон - 1.5 ч.ч. зеленчуков

 



Начин на приготвяне:

Нарежете месото на по-едри парчета (каквото месо предпочитате).

Загрейте в тенджера (подходяща за печене във фурна) зехтина на котлона и сложете месото да се запържи до златисто от всички страни.

Почистете лука, нарежете на дребно, намалете колона на средна температура и го сложете в тенджерата. Разбъркайте и пържете 3-4 мин. Почистете чесъна, скълцайте и го добавете, гответе минутка.

Нарежете чушките на лентички, добавете ги с доматите в тенджерата. Разбъркайте, добавете оцета, захарта, сол, пипер, риган, кимион и лютия пипер. Сипете бульона и гответе 5 минути, след което махнете от котлона.

Загрейте фурната на 180 градуса, захлупете тенджерата или покрийте с фолио.

Поставете във фурната и печете 90 минути до омекване и готовност на месото. Преди поднасяне поръсете със свеж магданоз.

Това е страхотна рецепта за есента. Яхнията ще изпълни къщата ви с апетитна неустоима миризма и ще ви върне в детските години, където най-вкусно беше при баба и дядо, пише gotovach.bg.

Гозбата на баба и дядо е готова.

Анкета

Как оценявате представянето на България на Олимпиадата в Париж?