1939

Солена закуска: Пухкави мъфини с кайма и яйце

Супер вкусна пухкава закуска, която се приготвя за минути!

Продукти:
500 г кайма (може и от сурова наденица)
12 яйца
½ чаша ситно нарязан лук
½ чаша нарязани чушки
½ чаена лъжица сол
¼ чаена лъжица черен пипер
¼ чаена лъжица чесън на гранули
½ чаша настърган кашкавал 

Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете 12 форми за мъфини с мазнина.

Загрейте голям тиган на средна към висока температура. Изстискайте каймата от надениците в тигана. Запържете до златисто или за около 10 минути. Отцедете от мазнината. Разбийте яйцата в купа. Добавете лука, чушката, солта, пипера, чесъна, пише az-jenata.bg. Добавете каймата и настъргания кашкавал. Разбъркайте добре сместа и я разпределете във формите за мъфини.

Печете до златисто или за около 30 минути. Извадете от фурната и изчакайте да изстинат малко, преди да ги извадите от формите. Възможно е да спаднат леко след като изстинат.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?