4232

Сочно и неустоимо вкусно: Свински джолан с ароматната глазура РЕЦЕПТА

Рецепта за най-сочния и вкусен джолан с глазура

 

Ако търсите идеалното ястие, което да впечатли семейството или гостите ви, това е рецептата за вас! Следвайте тези стъпки и ще приготвите крехък и ароматен джолан, който ще ви накара да се влюбите в домашното готвене.

 
Необходими продукти:

Джолан: около 700 г свински
Зеленчуков бульон: 250 мл
Балсамов оцет: 1 с.л.
Зехтин: 20 мл
Доматено пюре: 2 с.л.
Кетчуп: 3 с.л.
Соев сос: 3 с.л.
Подправки:Кимион – 1 ч.л.
Черен пипер – 1/2 ч.л.
Бахар (на прах) – 1/2 ч.л.
Салвия (сушена) – 1 ч.л.
Риган – 1 ч.л.
Червен пипер – 1 ч.л.
Чесън: 3 скилидки
 

 

Стъпки за приготвяне:

1. Пригответе маринатата:
Смесете в купа кетчупа, балсамовия оцет, соевия сос, доматеното пюре, зехтина и пресования чесън.
Добавете всички подправки и разбъркайте до еднородна смес.
2. Подгответе джолана:
Измийте го добре под течаща вода и подсушете с кухненска хартия.
Намажете джолана обилно с приготвената марината, поставете го в съд и покрийте с фолио.
Оставете в хладилника за поне 4 часа, за да се овкуси.
3. Печене:
Преместете маринования джолан в глинен съд или гювече, добавете бульона и затворете с капак.
Сложете съда в студена фурна.
Печете на 250°C за 20 минути, след което намалете температурата на 180°C и печете още 2 часа и половина.
Към края на печенето махнете капака, за да се образува златиста коричка.
 
Подходяща гарнитура:

Картофено пюре.
Сос от печенето – добавете го като финален щрих към вашето ястие.
 
Съвет: Ако искате още по-наситен вкус, добавете резенчета лук или моркови в гювечето по време на печенето.

Добър апетит!
 

 
 
 
 
 
 

O
  

 
 
 

Анкета

Как оценявате новото редовно правителство "Желязков"?