3906

Сочни, ароматни и незабравими: Патладжани с вкусна плънка - перфектна лятна вечеря РЕЦЕПТА

По-вкусен патладжан не сте опитвали досега - ето я рецептата

Необходими продукти за 4 порции

4 големи патладжана
4 домати
160 гр. бяло сирене
1 глава кромид лук
3-4 скилидки чесън
150 гр. прясна моцарела или кашкавал
2-3 с.л. зехтин екстра върджин
Сол и черен пипер на вкус
Магданоз

Начин на приготвяне

Набийте добре патладжаните, като използвате чаша или дървен чук за начукване на месо. Целта е месото им да стане по крехко и да се отвори пространство за останалите продукти.

След като приключите с първата стъпка, разрежете патладжаните по дължина, посолете ги и ги оставете за около час, за да се отдели горчивата вода (това се прави в случай, че използвате класически лилави патладжани, ако са бели или шарени не е необходимо, тъй като те обикновено не горчат).

За да направите плънката, в купа смесете нарязаните на малки кубчета домати, нарязания на ситно лук, чесънът, сирената, зехтинът и подправките, пише healthline.com.

Старателно напълнете патладжаните с плънката и запечете в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 45 до 50 минути.

По желание може да поръсите готовите патладжани с нарязан пресен магданоз или друга подправка по ваше желание.

Анкета

Кой е най-големият проблем на българското училище?