3906

Сочен и ароматен: Ябълков пай с пудинг РЕЦЕПТА

Пригответе си тази невероятна рецепта за съблазнителен ябълков пай с пудинг. Толкова е сочен е ароматен. Ще зарадва всички у дома.

Необходими Продукти


кори за баница - 500 г

ябълки - 6 г големи

краве масло - 100 г

кафява захар - 100 г

течна сладкарска сметана - 60 мл

канела - 1/2 ч.л.

ром - 2 с.л.

ванилия

пудинг - 1 пак.

Ванилия, 40 г

 

Начин на приготвяне


1. Ябълковият пай с пудинг е идеален за закуска. Ябълките се обелват и нарязват на малки кубченца.

2. В тиган с незалепващо покритие се разтопява 40 г от маслото. Слагат се ябълките и като поомекнат, се поставя захарта. След като се разтопи, се добавят сметаната, канелата и рома. Сместа се оставя да изстине.

3. Ваниловият пудинг се приготвя по указание на пакетчето.

4. Тавата се намазва с масло.

5. Поставя се една кора, като краищата се оставят навън. Намазва се с масло и се поставя друга кора. Така се процедира до четири кори, като между тях се маже с масло.

6. Една кора се намачква и се поставя в средата. Следват отново четири кори и една намачкана, до изчерпване на корите.

7. Изсипва се готовият пудинг и върху него се разпределят ябълките, пише gotvach.bg.

8. Висящите краища на корите се загъват върху пая, като се намазват с масло.

9. Паят с ябълки се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 30-35 минути.

10. Оставя се да изстине напълно и тогава ябълковият сладкиш се прехвърля върху поднос.

Добър апетит!

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?