Следвайте ни

Следобедна закуска за ценители: Пухкави домашни бухтички

viber icon

Една жестока следобедна закуска с домашни бухтички ще ви даде енергия и ще ви накара да си оближете пръстите.

Необходими продукти
кисело мляко - 1 кофичка
яйца - 2 бр.
сода бикарбонат - 1 ч.л.
захар - 4 с.л.
брашно - 700-750 г
олио - за пържене
сол - 1/2 ч.л.


Начин на приготвяне
В подходяща купа сипете киселото мляко и към него прибавете 1 равна чаена лъжичка сода бикарбонат. Разбъркайте добре и оставете киселото мляко да шупне.

Щом млякото е образувало мехурчета, прибавяте захарта, яйцата и солта. Разбърквате отново и постепенно прибавяте от брашното към сместа.

Щом тестото започне да се отделя от купата, го доизмесвате на плота. Тестото трябва да е меко, но не лепнещо.

С помощта на малко брашно разточвате тестото на кора с дебелина около 7-8 мм. Тестото се реже с нож или форми за сладки (ние предпочитаме да го режем с нож на малки квадратчета).

Сложете достатъчно количество олио в подходящ съд като за маслена баня. Загрейте го. Пускайте в олиото от нарязаното тесто. Пържете от двете страни до получаване на приятен златист загар.

Поднесете вашите домашни бухти топли с конфитюр, мед, сирене… и напитка по ваш избор.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай