Следвайте ни

Следобедна закуска мечта: Жестоки солени маслени гризинки

viber icon

Всички знаем, че следобедът често ни изкушава с вредни гризинки, Ако сме на работа, я колега ще извади чипс, я ще ни се доспи и ще хапнем нещо вредно от скука. Затова ви предлагаме да си направите домашни солени гризинки, с които ще изгоните умората и поспанливостта и няма да навредите на здравето си, а вкусът ще ви накара да се влюбите в тях.

Необходими Съставки
масло - 50 г
брашно - 100 г
яйце - 1 бр.
кашкавал - 50 г твърд настърган
сол - 1щипка
семена - 1 с.л. микс

Начин на приготвяне
В купа нарежете маслото на парчета. Сложете брашното, кашкавала, солта и семената. Разбийте яйцето в друга купа и отделете 2 с.л. (за намазване). Добавете и яйцето.

Разбъркайте всичко с ръце. Готовото тесто завийте в стреч фолио и оставете за 30 мин в хладилника.

Извадете и разточете върху набрашнена повърхност във форма на правоъгълник. Нарежете на ленти по около 1 см.

Всяка лента завийте на спирала, като внимавате да не се скъса тестото.

Поставете готовите пръчки в тава, застлана с хартия за печене.

Намажете с яйцето, което заделихте.

Печете на 190 градуса до приятен златист загар.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай