Следвайте ни

Следобедна закуска да си оближеш пръстите: Солени мъфини с топено сирене, кашкавал и босилек

viber icon

Следобед е чудесно време да се наградите с едни жестоки солени мъфини, които ще ви накарат да си оближете пръстите.

Продукти:

300 г брашно
1 к.ч. олио
1  яйце
250 г кисело мляко
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. бакпулвер
100 г кашкавал
100 г топено сирене
2 стръка босилек

Начин на приготвяне:

Тестото за солените мъфини се приготвя като в дълбока купа се разбиват яйцето (1 бр), киселото мляко (250 г) и олиото (1 к.ч.), а след това при непрекъснато бъркане се добавят смесените и пресяти брашно (300 г), бакпулвер (1/2 ч.л.) и сол (1/2 ч.л.).

Всичко се разбива до получаването на хомогенна гладка смес. Към нея се прибавят настърганият кашкавал (100 г), нарязаното на кубчета топено сирене (100 г), накълцаният на ситно босилек (2 стръка) и всичко се разбърква.

Сместа се разпределя във форми за мъфини с помощта на лъжица. Мъфините се пекат в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 20-30 минути, пише 1001recepti.com.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?