3906

Сладко изкушение! Пухкав кекс с течен шоколад РЕЦЕПТА

Представяме  ви рецепта за кекс с течен шоколад, които е истинско кулинарно изкушение.

 

Необходими продукти за кекс с шоколад:


2 яйца

1 ч.ч. захар

1 пакетче бакпулвер

1/2 ч.ч. лимонов сок

1/2 ч.ч. олио

2 ч.ч. брашно

1 щипка индийско орехче

2 с.л. течен шоколад

 

Начин на приготвяне:


Яйцата и захарта се разбиват с миксер. Към тях се добавят бакпулверът, индийското орехче и олиото. Отново се разбива с миксер.

Прибавя се брашното и лимоновият сок. Разбива се, докато се получи хомогенна смес. Половината смес се изсипва във форма за кекс. Към останалата половина се прибавя течният шоколад и отново се разбива с миксер, пише actualno.com.

Получената шоколадова смес се сипва върху бялата смес. С помощта на дървено шишче се правят кръгови движения, така че да се получи шарен кейкът. Пече се за около час на 180 градуса без вентилатор.

Анкета

Кой е най-големият проблем на българското училище?