1939

Сладка закуска: Уникален сладкиш с ябълки

Предлагаме ви една много лесна и приятна рецепта за обърнат ябълков сладкиш, който може да хапвате за сутрешна или следобедна закуска, като десерт, или компания на кафето ви!


Ето ги и съставките:

4-5 бр. ябълки(може и повече);
3 яйца;
2 ч. ч. захар;
125 г масло;
1 ч. ч. брашно;
1 ч. л. бакпулвер;
½ лимон.


Първата стъпка от направата на нашия вкусен сладкиш е подготовката на ябълките – обелете ги, почистете ги от семките и ги нарежете на тънки полумесеци. За да не потъмнеят – изцедете сока от половин лимон и с него поръсете плодовете, пише az-jenata.bg. След това разбийте яйцата с едната чаша захар. Към брашното добавете бакпулвера, а след това пресейте през сито.

Смесете яйцата със захарта и брашното с бакпулвера. Следва подготовката за приготвянето на карамела, който ще е най-отгоре на нашия сладкиш. Вземете тавичката, в която ще печете, сложете я на котлона и разтопете маслото. Добавете към него другата чаша захар, бъркайте непрекъснато, докато захарта се разтопи.

Бъдете много внимателни, тъй като карамелът загаря много бързо. Когато започне да получава много леко кафеникав цвят – махнете от котлона. Наредете отгоре нарязаните ябълки. След това изсипете готовата смес за тесто, като внимавате тя да е равномерно разнесена. Печете на предварително загрята фурна (на 180 градуса) за около 35 минути.

След като тестото е хванало лек кафеникав загар, извадете от фурната и изчакайте леко да се охлади. Вземете голяма чиния за сервиране, сложете я отгоре и обърнете. Изсипете малко вода в тавичката, в която сте пекли сладкиша – оставете тя да разтопи останалия в нея карамел. С така получения сироп залейте сладкиша. Можете да поднесете с топка сметанов сладолед или бита сметана. Да ви е сладко!

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?