1939

Сладка закуска: Турска баклава с лешници, която ще ви стане любима

Кой би отказал да си подслади деня още от сутринта? Тази турска баклава с лешници ще е прекрасна компания за кафето ви!

Продукти:

кори за баклава - 400 г

краве масло - 250 г разтопено

лешници - 100 г смлени

За сиропа:

вода - 3 в.ч.

захар - 3 в.ч.

лимони - 1/2 бр. сока /или 2 с.л. лимонена есенция/

Начин на приготвяне:

По две кори се намазват с разтопена масло и в тясната страна на корите се слагат от смлените лешници и се навиват на руло.

По същия начин се навиват и останалите кори, докато свършат, пише  actualno.com. Готовите рулца се режат на по-малки парченца и обърнати нагоре се нареждат в намазнена тавичка да изглеждат като розички с кори.

Пекат се в предварително загрята на 180°C фурна до златист цвят.

За шербета:

Водата и захарта се смесват, добавя се лимоновият сок/или есенцията, завира до разтопяване на захарта.

Топлата баклава се залива със студен шербет.

Най-важното при приготвяне на сиропа за баклавата с лешници е, че едното трябва да е топло, а другото студено.

Ако е топла баклавата, шербетът трябва да е студен и обратното. Баклавата трябва да престои поне 1 нощ, за да е перфектна, в хладилник или в студена стая.

По желание лешниците за баклавата можете да ги смесите и с шамфъстък за още по-сладък вкус.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?