1939

Сладка закуска: Пухкав шоколадов кекс

Започнете деня със сладка закуска, която ще бъде чудесна компания за сутрешното ви кафе!

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
яйца – 3 бр. домашни
олио – 1/2 ч.ч.
захар – 1 ч.ч.
брашно – 3 ч.ч. пресято
кисело мляко – 1 ч.ч.
сода бикарбонат – 1 ч.л.
какао – 5 с.л.
течен шоколад – за глазиране


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбийте яйцата, добавете захарта и постепенно олиото при непрекъснато разбиване.

Добавяйте на порции, като ги редувате, брашното с киселото мляко и содата.

След като сместа се хомогенизира, разбъркайте с какаото и прехвърлете тестото в намазнена и леко набрашнена форма за кекс.

Сложете да се пече в загряна на 180 градуса фурна за около 35 минути или до готовност.

Готовият кекс се обръща, след като престои 10 минути във формата. Глазира се с течен шоколад или с разтопен шоколад.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?