1939
Следвайте ни

Сладка закуска: Млечна баница с карамелен сироп

viber icon

Разкошна съботна закуска, която ще поглези небцето ви с вкуса си!

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
яйца – 5 бр.
захар – 1 и 1/2 ч.ч. + 3 с.л. за карамела
прясно мляко – 1 л
ванилия – 1 бр.
юфка – 1 пакет домашна
краве масло – парченца
вода – 1 ч.ч.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В купа разбиваме 5 яйца. Добавяме 1 и 1/2 ч.ч. захар, 1 ванилия и 1 л прясно мляко.

В тава изсипваме един пакет домашна юфка.

Заливаме със сместа, поставяме парченца краве масло и печем в предварително загрята фурна на 170 °C за 20-25 минути. Оставяме да изстине, пише struma.bg.

В касерола слагаме 3 с.л. захар. Карамелизираме. Добавяме постепенно 1 ч.ч. вода, бъркайки непрекъснато.

Варим 3-4 минути и с горещия сироп заливаме вкусната млечна баница. Оставяме да поеме сиропа.

Сервираме в чиния. С кръгъл ринг изрязваме от баницата. Поставяме в средата на чинията.

Отгоре слагаме топка сладолед и декорираме млечната баница с карамелен сироп с фигурки от карамел. В случая – и с голяма пеперуда и нишки.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?