1939

Сладка закуска: Mеденки, които се приготвят за 15 минути

Бабините сладки ще се помнят цял живот и ухаят на спомени от детството. Толкова са вкусни, че не бихме ги заменили с други.

Днес обаче ще споделим с вас рецептата за едни невероятно меки и вкусни меденки.

Ето какви са продуктите:

• яйца - 3 бр.;

• захар - 1 и 1/2 ч.ч.;

• олио - 1 и 1/2 ч.ч.;

• мед - 3 с.л.;

• канела - 1/2 пакетче;

• ванилия - 1 пакетче;

• кисело мляко - 2 с.л.;

• сода за хляб - 1/2 ч.л.;

• бакпулвер - 1 пакетче;

• брашно - 750 или 800 г.

 
 

Начин на приготвяне:

Приготвянето на меденките започва с разбиването на яйцата и захарта. След това към тях се прибавя олиото, меда, канелата, ванилията, содата, предварително угасена в киселото мляко, бакпулвера и брашното.

Запомнете, че брашното се прибавя на порции, за да не се получи прекалено твърдо тесто.

От тестото се оформят малки топчета, които следва да подредим в тавичка, покрита с хартия за печене.

Ореховките се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса. Ако фурната ви е по-силна, може да намалите малко градусите.

Толкова са вкусни, че със сигурност ще искате да ги приготвяте редовно, пише actualno.com.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Грешка

Грешка

24.11.2022 | 06:58

Рецептата е за меденки!!?? Започва с меденки и продължава с "ореховки", "топчета"...!? Напълно безсмислен текст.

Отговори
5 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?