1939

Сладка закуска: Курабийките с ябълки на баба

Страхотна закуска, с която се връщаме в топлите детски спомени!

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

масло – 150 г или маргарин
пудра захар – 1 в.ч.
яйца – 1 бр.
ванилия – 1 пакетче
бакпулвер – 1 к.л.
захар – 2 с.л.
канела
брашно – колкото поеме
ябълки – 2 големи
орехи
сушени плодове – по избор


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Обелваме ябълките и ги настъргваме на ситно ренде. Към тях добавяме захарта, орехите и канелата (количество по желание) и запържваме в тиган, без да добавяме мазнина.

Смесваме пудрата захар, маслото, ванилията, бакпулвера, яйцето и започваме да месим тесто, като постепенно добавяме и брашното (аз използвах приблизително 4 в.ч.). Месим, докато получим меко тесто.

Оформяме топки с големината на орех, леко с пръст издълбаваме по средата и поставяме малко от приготвената смес с ябълките, като можете да добавите и ситно нарязани сушени плодове като кайсии, сливи, смокини или пък локум по желание и ги притискаме леко с ръка.

Поставят се в тава, покрита с хартия за печене, и се пекат в предварително загрята на 175 градуса фурна.

След като изстинат се поръсват с пудра захар.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?