3906

Сладък разкош за празниците: Домашен шоколадов ликьор по италианска РЕЦЕПТА

Тази напитка е приготвена за първи път около 1200-1300 г. сл. н. е. в Италия

 

Ликьорът е дестилирана алкохолна напитка, която може да се приготвя с различни вкусове и аромати.

Традицията за производство на ликьор все още е жива по целия свят. Тъй като празниците наближават, защо не поглезите себе си, семейството и приятелите си с една фантастична напитка като шоколадов ликьор?

 

Необходими съставки:

2 чаши мляко
7/8 чаши неподсладено какао
2/3 чаша водка
1 и 3/4 чаши захар
1 и 1/4 чаши бита сметана

Начин на приготвяне:

Започнете тази рецепта, като смесите захар и какао в средна тенджера. Разбъркайте добре съставките и след това продължете да добавяте мляко и бита сметана. Поставете тенджерата на умерен огън и оставете да заври, като бъркате непрекъснато. След като сместа заври, тенджерата се отстранява от котлона и се оставя настрана, докато изстине напълно, пише Actualno.com.

След като сместа се охлади, добавете водката и разбъркайте добре. Изсипете шоколадовия ликьор в чиста бутилка и я затворете плътно. Сложете в хладилника за поне 3 часа, докато напитката се охлади. Можете да съхранявате шоколадовия ликьор в хладилник за 30 дни. Препоръчително е ликьорът да се сервира с малко лед, тъй като студен е по-вкусен.

Анкета

Как оценявате новото редовно правителство "Желязков"?