4232

Сиропирана баница за закуска РЕЦЕПТА

Невероятно вкусна баница за цялото семейство

 

Необходими Продукти

за тестото:

яйца - 3 бр.
мая - 1 кубче жива
прясно мляко - 1/2 ч.ч.
брашно - 2 ч.ч., + за измесване
сол - 1 ч.л.
захар - 1 ч.л.
мас - около 200 г. разтопена свинска за намазване

за сиропа:

вода - 1.5 л.
захар - 500 г.

за плънката:

локум - 1 или 2 кутии (200 - 280 г)

 
Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и правим кладенче, в което се чукват яйцата.

Маята я разтваряме в затопленото мляко и се изсипва при яйцата и започваме да месим.

Получава се меко тесто, от което оформяме 9 топки, всяка от тях разточваме на тънка кора и посипваме с брашно.

Всяка една от корите намазваме с разтопена мас и подреждаме една върху друга всичките 9.

След като наредим всички кори, ги разточваме заедно. Ръсим с брашно от време на време, за да не лепне. Стремим се да получим елипса, а не кръгла форма на корите.

След като разточим, разделяме на две половини, разпределяме нарязания на парчета локум и завиваме на руло. После усукваме, за да се разтегли хубаво.

Режим на парчета около 4-5 см и подреждаме в тава, като оставяме място. След като втаса тестото, баницата се изпича и като изстине, се сиропира.

Да ви е сладко!

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?