Ще си оближете пръстите: Пухкави милинки по родопски
- 05:00, 07.12.2022
- 8292
- 0
Милинките са едно от любимите ни тестени изделия и никак не са трудни за приготвяне. Ако знаете правилната рецепта, не само че ще ви е лесно, но и накрая ще се получат наистина вкусни и апетитни милинки, пише actualno.com.
Продукти:
• Брашно - 500 - 600 грама;
• прясно мляко - 500 мл;
• захар - 1 ч.л.;
• сол - 1 ч.л.;
• яйца - 1 брой;
• мая - 1/2 кубче (21 г).
За заливката:
• яйца - 2 броя;
• прясно мляко - 250 мл;
• сирене - 250 г.
Начин на приготвяне:
Пригответе си голяма и удобна купа, в която да започнете да смесвате продуктите. Най-напред счупете яйцата и разбъркайте с вилица, добавете захарта, солта, маята, затопленото мляко и постепенно започнете да слагате брашно.
Трябва да се получи гъста каша. Оставя се на топло, за да може да шупне.
Водещи новини
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни