1939

Ще си оближете пръстите: Пухкави милинки по родопски

Милинките са едно от любимите ни тестени изделия и никак не са трудни за приготвяне. Ако знаете правилната рецепта, не само че ще ви е лесно, но и накрая ще се получат наистина вкусни и апетитни милинки, пише actualno.com.

 
 
Продукти:

• Брашно - 500 - 600 грама;

• прясно мляко - 500 мл;

• захар - 1 ч.л.;

• сол - 1 ч.л.;

• яйца - 1 брой;

• мая - 1/2 кубче (21 г).

 
За заливката:

• яйца - 2 броя;

• прясно мляко - 250 мл;

• сирене - 250 г.

 
 Начин на приготвяне:

Пригответе си голяма и удобна купа, в която да започнете да смесвате продуктите. Най-напред счупете яйцата и разбъркайте с вилица, добавете захарта, солта, маята, затопленото мляко и постепенно започнете да слагате брашно.

Трябва да се получи гъста каша. Оставя се на топло, за да може да шупне.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?