1939
Следвайте ни

Ще си оближете пръстите: Пилешко филе в сладко-кисел сос

viber icon

Това изключително вкусно пилешко ще сгрее тялото ви и ще погъделичка сетивата ви.

Продукти:

2 пилешки филета
3 с. л. сусам
5-6 с. л. олио
2 моркова
1 с. л. мед
За соса:

5-6 с. л. тъмен соев сос
3 с. л. натурално нишесте
2 с. л. сладък червен пипер
2 с. л. мед
сока от 1 лимон
150 мл вода
1 с. л. олио

Начин на приготвяне:

1. Нарежете филетата на кубчета. В сух тиган сложете сусама и го запечете при непрекъснато бъркане до златисто.

Прехвърлете го в купа – ще ви трябва за накрая.

2. В купа смесете съставките за соса – трябва да получите гладка хомогенна каша, пише сп."Кулинарен журнал". Опитайте на вкус, за да прецените дали е сладко-кисел или трябва да добавите нещо.

3. Сипете 5-6 с. л. олио в тигана и сложете кубчетата месо – пържете ги от едната страна, докато остане малко розово отгоре и след това ги обърнете от другата страна.

4. Нарежете морковите на пръчици, разбъркайте ги с меда и ги изпържете за 3-4 минути в тигана, от който сте извадили месото.

Когато морковите са готови, върнете месото в тигана и залейте с приготвения сос.

5. Бъркайте плавно, за да може всяко парче месо да се потопи в соса. Оставете да поври около 3-4 минути.

Добавете сусама и разбъркайте.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Лиляна

Лиляна

12.11.2021 | 17:56

Спазих рецептата. Яде се, но чак да си оближеш пръстите, не е. По-скоро рецепта, която няма да повторя. Или поне не в посочените количества. Сусама 3 супени лъжици се оказа страшно много, както и нишестето е много. Получи се гъста каша със сусам.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?