Ще се влюбите: Пълнен патладжан с кайма и разтопена моцарела РЕЦЕПТА
- 20:40, 17.09.2024
- 21:03, 17.09.2024
- 2927
- 0
Вкус, който покорява: Пълнен патладжан с кайма и разтопена моцарела най-разкошната рецепта за тази есен!
Необходимите продукти:
· 3 патладжана
· 800 г кайма
· 100 г чери домати
· 100 г моцарела
· черен пипер
· сол
· 1 глава лук
· 2 скилидки чесън
· 1 с.л. зехтин
· магданоз
· 1 морков
· 1 домат
· 1 с.л. джоджен
· 2 с.л. червен пипер
Приготвяне:
Патладжаните се разрязват по дължина и се издълбават като лодки. Дръжките им не се отстраняват. Посоляват се и се оставят за 20 минути да пуснат горчивия си сок. След това се изплакват и подсушават с кухненско руло.
Лукът, морковът и чесънът се почистват и нарязват на ситно. Задушават се в тиган със зехтин до омекване. След това се смесват с каймата (най-добре е да е едросмляна кайма от чисто телешко или смес телешко и свинско в пропорция 75%-25%) и тя само се запържва, докато стане на трохи, но не и до готовност. След това се добавя настърган на едрото ренде пресен домат. Получената плънка се овкусява с джоджен (1 с.л.), червен пипер (2 с.л.), черен пипер и сол на вкус, пише actualno.com.
Патладжаните се поставят в намазана с мазнина тава и се пекат за около 30 минути, покрити с фолио, докато омекнат. След това се изваждат от фурната и се напълват с плънката от кайма. Връщат се обратно във фурната за още 20 минути, поръсват се с моцарела (100 г) и разполовени чери домати (100 г).
Патладжаните се изпичат за още десетина минути, след което се поръсват със ситно нарязан пресен магданоз и се сервират.
Насладете се!