3906

Ще се влюбите: Пълнен патладжан с кайма и разтопена моцарела РЕЦЕПТА

Вкус, който покорява: Пълнен патладжан с кайма и разтопена моцарела най-разкошната рецепта за тази есен!

 

Необходимите продукти:

·        3 патладжана

·        800 г кайма

·        100 г чери домати

·        100 г моцарела

·        черен пипер

·        сол

·        1 глава лук

·        2 скилидки чесън

·        1 с.л. зехтин

·        магданоз

·        1 морков

·        1 домат

·        1 с.л. джоджен

·        2 с.л. червен пипер

 

Приготвяне:

Патладжаните се разрязват по дължина и се издълбават като лодки. Дръжките им не се отстраняват. Посоляват се и се оставят за 20 минути да пуснат горчивия си сок. След това се изплакват и подсушават с кухненско руло.

Лукът, морковът и чесънът се почистват и нарязват на ситно. Задушават се в тиган със зехтин до омекване. След това се смесват с каймата (най-добре е да е едросмляна кайма от чисто телешко или смес телешко и свинско в пропорция 75%-25%) и тя само се запържва, докато стане на трохи, но не и до готовност. След това се добавя настърган на едрото ренде пресен домат. Получената плънка се овкусява с джоджен (1 с.л.), червен пипер (2 с.л.), черен пипер и сол на вкус, пише actualno.com.

Патладжаните се поставят в намазана с мазнина тава и се пекат за около 30 минути, покрити с фолио, докато омекнат. След това се изваждат от фурната и се напълват с плънката от кайма. Връщат се обратно във фурната за още 20 минути, поръсват се с моцарела (100 г) и разполовени чери домати (100 г).

Патладжаните се изпичат за още десетина минути, след което се поръсват със ситно нарязан пресен магданоз и се сервират.

Насладете се!

Анкета

Кой е най-големият проблем на българското училище?