Следвайте ни

Ще оберете точките с тази РЕЦЕПТА за разкошни тиганици

viber icon

Уикендът е време за семейството, а топлата домашна закуска е чудесен старт на почивните дни. Предлагаме ви една прекрасна, лесна и много сполучлива рецепта за най-вкусните тиганици с мляко и мая! Да ви е сладко!

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

яйца - 2 бр. големи
брашно - 260 г
мая - 15 г жива
прясно мляко - 180 мл пълномаслено
захар - 1 с.л.
сол - 2 щипки
олио - 2 с.л. за тестото+ за намазняване на тигана и ръцете
* мерки и количества
 
 
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Класическите тиганици помним като една от най- обичаните традиционни български закуски.

Нещо средно между мекици и бухти, различното при тиганиците е, че се приготвят по-скоро печени с по-малко мазнина, а тестото за тях е по-рядко.

Представям ви моите тиганици с мая и прясно мляко.

Те си изискват време, но си заслужават търпението.

Маята се разтваря със захарта в прясното мляко, затоплено много леко до телесна температура.

Когато шупне се добавят леко разбитите яйца, малко олио, брашното и солта.

Бърка се интензивно до получаване на меко и разтегливо тесто.

Купата се покрива с фолио и оставя в хладилник до следващата сутрин.

Изважда се, разбърква се и се оставя да втаса на топло докато шупне добре, около 1 час.

Тиган с незалепващо покритие се загрява на умерен огън и се слага олио на фин пласт.

С обилно намазнени ръце се късат парченца от тестото и разтеглят и сплескват.

Тиганиците се пекат/пържат до златисто от двете страни.

Хапват се топли за закуска със сиренце, кашкавал, сладко, мед или пудра захар, съветват от gotvach.bg.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?