Шедьовър от РЕЦЕПТИТЕ на баба: Най-вкусните пълнени чушки с кайма и ориз
- 14:40, 23.08.2024
- 14:47, 23.08.2024
- 19 340
- 0
Тази рецепта се приготвя много лесно, а вкусът е неустоим - познат от детството. Пълнените чушки са традиционно ястие, което присъства често на нашата трапеза. Може би си спомняте вкусните чушки, които ви е приготвяла вашата баба и най-вероятно искате и вие да умеете да ги готвите за вашето семейство.
Необходими продукти:
12 чушки
1/2 кг кайма
2 глави лук
2 моркова
250 г ориз
1/2 връзка магданоз
кимион
6 с.л. олио
1/2 кг домати от консерва
1/2 връзка босилек
1 скилидка чесън
1 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
Първа стъпка от рецептата е да загреете олиото и да задушите предварително нарязаните лук и моркови за 2-3 минути. След това добавяте каймата, като разбърквате периодично, докато стане на трохи. Ще ви отнеме 6-7 минути.
Най-накрая се добавя ориза и се залива с вода в отношение 1 към 1.5 (ориз към вода). Разбърква се и щом водата бъде поета сместа е готова.
Междувременно се измиват и почистват чушките. Надупчете ги с вилица. Осоляват се отвътре и се пълнят със сместа, без да се препълват, пише actualno.com.
Доматите се разбиват с вилица или ако се използват пресни се настъргват. Смесват се с брашното, чесъна, олиото и босилека. Чушките се подреждат в тавичка и се заливат със соса. Пекат се 40 минути на 180 градуса.
Приятен апетит!