Следвайте ни

Сгответе с останалото агнешко от Гергьовден вкусна яхния

viber icon

Агнешкото месо, което не сме успели да изядем на гергьовската трапеза, може да сготвим на вкусна яхния.

Спомнете си как правите любимата си яхния с пилешко или винен кебап с телешко. Същото можете да сготвите и с вече изпеченото агнешко месо, като прецените времето така, че да е достатъчно само за зеленчуците. Това месо е идеално за всякакви яхнии, защото пуска доста мазнинка и ароматизира с особено апетитния си дъх.

Ето една много успешна рецепта:

Продукти

печеното агнешко месо
1 глава лук
2 картофа
1 морков
3 гъби манатарки
свежи билки: целина, джоджен
чесън
1 с.л. пушен червен пипер
черен пипер
вода
2 с.л. масло

Начин на приготвяне

Нарежете зеленчуците на по-едри кубчета. Поставете ги в гювеч. Нарежете целината и свежия джоден, оставете и за готовото ястие. Напълнете с вода и сложете в студена фурна. Добавете половината червен пипер, оставете другата за финала. Пуснете фурната на  150 градуса.

През 30 минути проверявайте гозбата. Ако е нужно добавете вода. След около час и половина  ястието трябва да е готово. Посолете и подправете. Върнете за няколко минути във фурната.
Поднесете топло.

Източник на рецептата domashnivkusotii.com

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?