4232

Само за 20 минути: Най-вкусните канелени рулца без захар РЕЦЕПТА

Тези кето канелени рулца с глазура от крема сирене се приготвят бързо, изключително пухкави, меки и невероятно вкусни

 

Необходими продукти за кето канелените рулца:

За тестото:

3 чаши настъргано сирене моцарела

1 1/2 чаши бадемово брашно

60 г крема сирене

2 големи яйца, на стайна температура

2 супени лъжици подсладител

1 ч. л. бакпулвер

За плънката:

1/4 чаша разтопено масло

1/3 чаша гранулиран подсладител

1 супена лъжица канела

За глазурата:

120 г крема сирене

1/2 чаша омекнало масло

2 чаши подсладител на прах

1-2 супени лъжици бадемово мляко, неподсладено

 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180 градуса. Постелете тава с хартия за печене и я оставете настрана.

В малка купа добавете настърганото сирене моцарела и крема сиренето. Разтопете в микровълновата за 60 секунди или докато омекне напълно.

Поставете сместа в кухненски робот. Прибавете яйцата, подсладителя, бадемовото брашно и бакпулвера. Пулсирайте за 30 секунди или докато тестото изглежда еднородно. Оформете тестото на топка. Ако изглежда твърде лепкаво, охладете за около 30 минути. Поставете тестото между две парчета пергаментова хартия и разточете в голям правоъгълник. Намажете го с разтопено масло, след което равномерно поръсете с гранулиран подсладител, пише iwoman.bg.

Намажете ръката си с масло, за да разточите тестото на руло. Нарежете на 12 рулца с дебелина 2,5 см. Поставете ги в тавата, покрита с хартия за печене. Печете 20-25 минути, докато станат златисто кафяви и хрупкави по краищата.

Направете глазурата, като смесите омекотеното крема сирене, маслото и подсладителя на прах. Добавете толкова мляко, колкото е необходимо, докато получите желаната консистенция. Намажете глазурата върху канелените рулца и се насладете.

Анкета

Кой е най-големият проблем на българското училище?