3906

Съботно изкушение: Бутерки с кайма РЕЦЕПТА

Бутерки с кайма е твърде постно, недостатъчно описание за тази рецепта. Това са бутерки с плънка от кайма, гъби и доматено пюре, подправена с пресен босилек, намазани с разбито яйце и изпечени до златист загар. Не звучи ли по-примамливо!

Продукти


бутер тесто - 500 гр  

кайма смес - 400 гр  

доматено пюре - 140 гр  

гъби - 3 бр  

лук   - 1 малка глава  

яйца   - 1 бр 

пресен босилек - 2-3 стръка  

олио   - 30 мл

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

1. Обелете и нарежете лука на ситно. Обелете и гъбите и ги нарежете на малки парченца. Задушете ги в загрятото олио.

2. След като гъбите омекнат, прибавете каймата и я раздробете добре. Задушете за 10-12 минути, след което прибавете доматеното пюре. Гответе още 2-3 минути и овкусете със сол, черен пипер и нарязан босилек. Разбъркайте и дръпнете плънката от котлона да изстине.

3. Поръсете листа бутер тесто с брашно и го разточете леко. След това го разделете на 4 равни квадрата.

4. Във всеки от квадратите сложете щедро количество плънка и прегънете на триъгълник. Притиснете краищата с вилица, пише matekitchen.com.

5. Подредете бутерките в тава, покрита с хартия за печене, на разстояние една от друга. Намажете ги с разбитото яйце и ги изпечете на 200 градуса до златист загар.

Добър апетит!

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-големият проблем на Пловдив, за който искате отговор от кандидатите за кмет?