Съботна закуска: Дълги банички с масло и сирене РЕЦЕПТА

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ

 

  • вода - 200 мл хладка
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • сол - 1 к.л.
  • брашно - 250 или 300 г
  • масло - 100 мл
  • сирене - 150 г

 

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

 

От хладката вода, 1 с.л. олио, оцета и солта се замесва меко гладко тесто.

Разделя се на 4 еднакви питки. Слагат се в тавичка, намазана обилно с мазнина. Завиват се с кърпа и се остават на топл, да се отпусне тестото.

Взема се по една малка питка и се разтегля първо с пръсти във въздуха като колело.

Поставя се разтеглената питка върху платно и започва да се тегли, така че да се получи правоъгълник. Изрязва се от края дебелата част.

Поръсва се обилно с мас. Троши се сирене. Загъва се с помощта на платното 1/4 от провоъгълника.

След това се загъват двата странични края към средата. Загъва се още два пъти по дължина и баничката е готова.

Поставя се в продълговата тава заслана с хартия за печене. Така се приготвят и останалите дърпани банички.

Пекат се големи дърпани банички с масло и сирене на 250°C до златиста коричка, пише gotvach.bg.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?