1939

Съботна закуска: Чудни сандвичи с тиквички РЕЦЕПТА

Топлите сандвичи са истинска класика! Освен че сме израснали с тях, топлите препечени сандвичи са и бързо универсално спасение, когато искаме да хапнем нещо вкусно и топло, приготвено за нула време, както за закуска, така и за вечеря.

 
 
Необходими съставки:
 
тиквички
1 брой
 
яйца
2 броя
 
сирене
150 грама
 
краве масло
20 грама
 
копър
1/2 връзка
 
хляб
10 филии


 
Начин на приготвяне:
С тиквички се приготвят вкусни и популярни основни ястия, като тиквички с ориз или пък пържени тиквички, с тиквички се приготвят и вкусни супи, като крем супа от тиквички или класическа супа от тивички, тиквичките са основен продукт и за приготвянето на лесни и свежи салати, като салатата със сурови тиквички.

Но могат ли да бъдат тиквичките част и от закуската? Могат! Доказателство за това е рецептата за топли сандвичи с тиквички, пише supichka.com. Топлите сандвичи с тиквички са вариант на обичаните препечени сандвичи, които често наричаме принцеси.

Топлите сандвичи с тиквички са идеална идея за разнообразяване на менюто за закуска през летните месеци, когато тиквичките са в изобилие, а също и още една идея за рецепта с тиквички. Сервирайте топлите сандвичи с тиквички с чаша студен айран и ще очаровате цялото семейство.

Първата стъпка от рецептата за топли сандвичи с тиквички е подготовката на плънката. Измивате тиквичката, обелвате я и я настъргвате на едро ренде. Разбивате яйцата, натрошавате сиренето, добавяте и настърганите тиквички и нарязания на ситно копър и разбърквате добре. Намазвате филийките с масло и разпределяте сместа върху филийките.


Върху голяма тава, например тавата на фурната, поставяте хартия за печене и в нея нареждате в нея подготвените сандвичи с тиквички и ги печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15 минути, или докато придобият леко златист цвят.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

13.08.2022 | 07:27

БЛАГОДАРЯ

Отговори
1 0

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?