Съботна закуска: Баница с лук и кашкавал по бабина РЕЦЕПТА
- 05:15, 18.03.2023
- 743
- 0
Събота е, време да поглезите вашите близки с това чудно предложение за неустоима баница с лук и кашкавал.
150 гр масло
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
4 суп.л. сметана
сол
олио
За плънката на баницата:
около 500 гр лук
200 гр кашкавал
черен пипер
сол
олио
За заливката на баницата:
2 яйчица
2 суп.л.сметана
2 суп.л. майонеза
1 ч.л. бакпулвер
3-5 суп.л. брашно
сол
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в тиган и го оставете да се охлади. Добавете сметаната и разбъркайте, за да се смесят. След това добавете брашното, бакпулвера и солта.
Омесете тестото и веднага го поставете в хладилника.
След това пригответе пълнежа. Нарежете на ситно един лук и го запържете в малко масло. Овкусете със сол и черен пипер и оставете да се охлади. Настържете сиренето на ренде, но го сложете в отделен съд, пише actualno.com.
Пригответе заливката: смесете яйцата, сметаната и майонезата.
Добавете брашното, бакпулвера и солта и разбъркайте всичко заедно. Разбъркайте енергично, за да се получи гъсто тесто.
Извадете тестото от хладилника и го разточете. Уверете се, че е с подходящ размер за тавата, в която ще печете. Поставете тестото върху намазнена тава, но се уверете, че стените на тавата също са покрити.
Върху тестото се поставя запърженият лук, а след това сиренето. Залейте питката с дресинга и печете в предварително загрята фурна на 170°C за малко повече от 30 минути.
Водещи новини
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни