3906

Съботна вкусотия: Солени кифлички със сирене във формички за мъфини РЕЦЕПТА

В съботната сутрин изненадайте всички у дома с тази любима рецепта за кифлички, но в нетрадиционна форма. Ще видите, че съвсем скоро никой няма да прави мъфини във форми да мъфини, а само кифлички - меки и ароматни.


Необходими Продукти


яйца - 2 бр.
прясно мляко - 1/2 ч.ч.
кисело мляко - 1 с.л.
сирене - 150 г натрошено
масло - 1/3 ч.ч. разтопено
сол - 1 ч.л.
захар - 1/2 ч.л.
куркума - 1 - 2 щипки
мая - 1 ч.л. суха
брашно
масло - за намазване
сусам - за поръсване

Начин на приготвяне


1. Разбиваме едното яйце и белтъка от другото (жълтъка оставяме за намазване на кифличките преди печене). Към разбитите яйца прибавяме прясно мляко, киселото мляко, разтопеното краве масло, натрошеното сирене, сол, захар, куркума и суха мая.

2. Разбъркваме добре и с брашно (тип 450) , колкото поеме, замесваме тесто. Оставяме на топло да втаса (може и във фурна на 50 градуса). Втасалото тесто разделяме на 6 еднакви топки. Разтегляме с ръце на кори или разточваме с точилка.

3. Намазваме с разтопено краве масло цялата кора (с четка) и редим една върху друга по три кори, като всяка намазваме с мазнина.

4. Така наредените кори навиваме на рула. Нарязваме рулата на еднакви парчета и слагаме в намазани с мазнина формички за мъфини.

5. Отгоре мажем всяка соленка с жълтък и поръсваме със сусам, пише gotvach.bg.

6. Печем солените кифлички в нагрята на 170-180 градуса фурна до готовност (не е необходимо да втасват отново преди печене).

Добър апетит!

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?