С вкус на лято: Цаца на фурна - най-вкусната, която сте опитвали
- 19:00, 10.07.2022
- 3980
- 0
Лятото дойде, а с него и нуждата да пием студена бира на морето, а щом се спомене бира и море, не може да не добавим и една хрупкава цаца. Опитайте тази рецепта, която не е пържена, а се приготвя на фурна, което я прави по-здравословна, но не по-малко вкусна.
Необходими продукти:
цаца - 1 кг риба
сол
брашно - 200 г за овалване
червен пипер - 50 грама
зехтин - за намазване на тавата
Начин на приготвяне:
Рибките се почистват от вътрешностите и главите.
Следващата стъпка е измиването и подсушаването на рибките. Накрая трябва да ги посолите.
Брашното се смесва с червения пипер в купа. Тавата, в която ще се пекат рибките, се загрява предварително във фурната, след това дъното и се поръсва със зехтин. Имайте предвид, че тя трябва да е напълно суха, така че цацата да не залепва по повърхността ѝ.
Рибките се овалват в сухата смес и след това се подреждат в тавата, като внимавате да не ги застъпвате. Тази вкусотия се пече на 200 градуса, докато не придобие златист загар. Най-добре да я поднесете с няколко резенчета лимон, пише actualno.com.
Водещи новини
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни