1939

С вкус на лято: Цаца на фурна - най-вкусната, която сте опитвали 

Лятото дойде, а с него и нуждата да пием студена бира на морето, а щом се спомене бира и море, не може да не добавим и една хрупкава цаца. Опитайте тази рецепта, която не е пържена, а се приготвя на фурна, което я прави по-здравословна, но не по-малко вкусна.

Необходими продукти:
цаца - 1 кг риба
сол
брашно - 200 г за овалване
червен пипер - 50 грама
зехтин - за намазване на тавата


Начин на приготвяне:
Рибките се почистват от вътрешностите и главите.

Следващата стъпка е измиването и подсушаването на рибките. Накрая трябва да ги посолите.

Брашното се смесва с червения пипер в купа. Тавата, в която ще се пекат рибките, се загрява предварително във фурната, след това дъното и се поръсва със зехтин. Имайте предвид, че тя трябва да е напълно суха, така че цацата да не залепва по повърхността ѝ.

Рибките се овалват в сухата смес и след това се подреждат в тавата, като внимавате да не ги застъпвате. Тази вкусотия се пече на 200 градуса, докато не придобие златист загар. Най-добре да я поднесете с няколко резенчета лимон, пише actualno.com.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?